Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

September 15, 2009

Dilemma

Sayang dan keinginan untuk memiliki ialah dua benda yang berbeza. Aik?Jiwangnya saya!! Have you ever been in a state di mana kamu rasa kamu macam sangat keliru dengan perasaan kamu? Pernah tak kamu mengalami situasi di mana orang yang kamu nanti, orang yang kamu harap, orang yang you love most buat kamu rasa kamu tidak exist dalam hidup dia? Dia semacam ada dunia dia sendiri tanpa peduli dengan perasaan kamu yang menunggu dia seharian seperti orang yang bodoh? Pernah tak kamu rasa kamu dah give up bila kamu dah berusaha dan buat everything tapi kamu masih di tahap yang sama? Pernahkah kamu pernah? Haih~

Kenapa ya when we started to love someone, and gave that someone everything, your heart and your soul, that someone started to leave you slowly and slowy? Kenapa ya bila kita dah sangat sayangkan orang tu dan dah tak boleh ada pengganti lagi, then suddenly ada orang yang lain muncul yang treat kita lebih baik, tahu mengambil hati kita and will never stop tackling until he gets what he wants? Kenapa ya? I know that my heart won't open to other guy except him tapi bak kata orang belakang pisau kalau dah hari-hari asah, akan tajam juga at the end. *betul ke pepatah aku ni?*

Sekarang dah macam confused. Perlukah tunggu kat someone yang semacam tak bersungguh-sungguh sebab terlalu ego nak show me his love atau perlukah saya beri peluang kepada orang yang tak putus asa try to win my heart no matter what? Tapi masalahnya sekarang is saya mungkin tak mampu nak buat macam tu sebab once he came into my life, I'd placed him in a special space in my heart, locked it and saya dah buang kunci tu jauh-jauh and kunci tu saya dah tak jumpa dah. Ataupun saya just biar je? biar masa yang tentukan everything. Seriously, I'm not good in making decision. Sometimes I feel like I hate life. You know why? Because life is about making decision. Till then. Assalamualaikum.

4 babbles:

nurbahirah said...

huurmm susah jgak nih..akma rase cmane?nak jd org bodo or nak live life to the fullest?
akma tnye die:
1. die perlukan akma or not?
2. die da ade org len ke?

*love is always about give+take*

Akmar said...

my love life is always about give...no such thing like give + take..and i couldn't force myself to love someone that i dun...thanks bahirah..

nurbahirah said...

owhh its ok...ya, dont u ever force urself to love some1..juz let it flow naturally..sooner or later then u'll know which one is the best for u..until then,be strong!
cheer up akma!

Akmar said...

thanks bahirah..happy hari raya..