Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

October 02, 2012

I'm a B2B????

Okay..seriously Akma macam tak percaya yang I am now a B2B! *lempang diri sendiri laju-laju. Umur dah lanjut kan..memamng dah wajib kahwin dah...Member-member lain dah beranak -pinak pun..huahuahua.. Now I think I got the feelings yang bloggers B2B lain rasa. Seriously memang excited yg amat. Silap-silap hari bulan takut terbuat aksi excited terlampau kat sini je. Memang banyak benda nak prepare but Akma dah opened a book..kinda like an organizer...da buat flow chart on what to do first...dah buat list on what to buy...what to book..and everything. Not to forget the budget. Jangan tak tau budget honeymoon pun dah siap put aside. Haha. Kalau ikutkan hati nak jangka masa bertunang tu biarlah lama kan...but En. Tunang tak nak lama-lama. Risau katanya. Hikhik. Jadi dengan masa yang singkat..and nak kena penuhkan impian my dream wedding...plus the workloads...I think I'll be dead. Huaaargghhhh!!!!

Ok..tarik nafas dalam-dalam....

Kursus kahwin punya borang dah isi..cumanya nak tunggu En. Tunang fax kan IC photostate..pastu boleh proceed borang n kursus on November. Considered settle la kan..Then baru la selesaikan urusan-urusan borang nikah bagai..HIV test, surat akauan bujang bagai and so on. Memang planned buat by December. Exactly 3 months before nikah kan. Benda-benda documentation tu rasanya tak jadi masalah kalau ikut je seperti yang dirancang. Yang penting kena rigid. Huuu.. *habislah kau En. Tunang....

Sekarang ni tengah struggle buat bunga telur sendiri. Mak kinda puas hati dengan hasil bunga telur yg dibuat. Mak request nak 200 kuntum. Oh mak aiii! Tergeliat tangan I nanti. Setelah berjaya di nego dengan mak...akhirnya mak setuju buat 100 pcs je. Tapi dengan syarat kena blendkan pale turquoise tu dengan white. Ok. No hal asakan 100 pieces. Dah berjanji dengan diri sendiri untuk buat at least 3 kuntum sehari. Kalau rajin lah kan...huiiii! Don't worry mak. Hasilnya akan merimbun. :)

The door gifts? Sis will sponsor insyaAllah. Akma cuma perlu settlekan doorgifts untuk closed friends je...Semuanya dalam 200 pcs. Ok. Idea semua dah ada...just nak tunggu masa nak cari barang-barang tu semua. Thanks to majalah Pengantiin sebab bagi banyak idea! I like! Next is kena cari idea untuk deco guest corner. Jangan tak tau guest book da beli ok. Betapa excited teruja yang melampau kan...haha! Owh..not to forget...the photographer. Da chop kawan Akma nama Ezy. Kalau dia tak mai...siap naaaa! haha.

So far foods for guests and brides and everything..abah will settle it for me. Dah tau dah nak book catering mana. Nanti abah cakap abah gi nego. At first ingatkan catering tu ada providekan pelamin sekali...tapi takde plak. Dia just provide canopy and set up meja pengantin. Alahai...pastu mak andam pun belum book lagi ni. So Akma really need help from other B2B or ex-B2B area Melaka ni...If ada contact mak andam yang memang make up dia bagus..I mean make up yang neutral tak macam tepung gomak tapi still gorgeous..please....share dengan Akma. memang nak kena book dengan pantas sebab for sure March memang melambak wedding. Takkan nak make up sendiri macam masa tunang hari tu? huuuuu...Tolong saya kawan-kawan!!!!

Oh ya...dan baju sanding will be this colour.

Thanks Mr. Google for this photo.
Suka tak? Suka tak? suka tak???Auwwwwww~ suka sangat kaler ni!!!!!! Memandangkan En. Tunang pun kulit putih kan..mixed mat sallehkan....sesuai la kot kaler  ni. Cuma Cik Tunang je adalah gelap sedikit. Tapi tak kira...nak jugak!Lantak.  hihi.

So guys...need contact untuk mak andam and pelamin area Melaka...pleaseeee..nak kena buat survey and nak kena buat short list sepantas yang mungkin. huuuu..sayang korang sesangat!!!


Hugs and kisses,
Cikmai

4 babbles:

Anonymous said...

http://ltouch.blogspot.com/

Norhayati Basri said...

Congratulations dear. Welcome to the club. Mine is on this November :)

Akmar Amon said...

Hai Yati. Thanks for dropping by..wah this coming november ke? I yang March pun da nervous ni...huuu

Norhayati Basri said...

Heheh.. kalau u bulan Mac depan pun dah nebes, I berkali2 ganda nebes nie. Hahah. Yg penting u kena plan awal2 tau.