Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

April 11, 2014

I am a mom!

Alhamdulillah.  Lepas 35 minggu 5 hari bawa perut,  akhirnya tanggal 2 April 2014 Akma dah selamat melahirkan seorang puteri comel putih gebu. Alhamdulillah.

Introducing baby girl Akma,  my little princess Nur Hannah binti Muhammad Hafizudeen.

Baby Hannah day 1.

Hannah lahir tak cukup hari. Akma kena emergency ceaser sebab baby dah terbelit tali pusat. Mula-mula doktor nak induce tapi doktor tak nak amik risiko sebab kalau induce belum tentu sakit tu akan datang immediately. Baby kat dalam perut pula semakin terbelit. So kenalah emergency operation.

Perasaan masa nak masuk bilik bedah tu hanya Allah saja yang tahu. Yelah...kita tengah happy2 breakfast makan mee hailam tetiba doktor datang cakap kita nak masuk OT sekarang sbb baby heart rate makin tak cantik. Erkkk! Rasa longlai kaki. Macam-macam fikir. Yelah..perut nak kena belah kan...Masa tu pukul 8.30 a.m. terus cecepat call husband. I said "Abang...sayang nak kena operate. NOW!" Husband pun macam kilat datang. Nak sign borang2 operation bagai. Nasib baik tempat keje husband tak jauh dari KPJ. Masuk OT dalam pukul 9.15 a.m. 9.46 a.m. baby dah lahir. Alhamdulillah.  Oh ya nak share few pics masa dalam OT. Thanks to doktor pakar bius, Dr. Baha for the pictures. Moment yang paling best sepanjang hampir 28 tahun hidup.

Moment of happiness! Alhamdulillah. 

Hari ni my little princess dah berusia 10 hari. Semoga Hannah menjadi anak yang solehah dan sentiasa dilindungi. Amin. Ibu sayang Hannah! ♥ ♥ ♥

Hugs and kisses,
Cikmai

3 babbles:

Shazeaa Mohd. Yusni said...

Congrats kak! Comel sgt baby Hannah..

Akmar Amon said...

Thanks Yaya!

Shazeaa Mohd. Yusni said...

Akak..nk no. akak bleh x? email kt sy pon bleh.. shazeaamyusni@gmail.com