Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

August 30, 2011

Salam Aidilfitri 1432H

Salam semua. I'm sure every each of you are busy updating an entry about your raya celebrataion kan? Fuh!!! Memang letih gilaaaa kan? Since yesterday bertungkus lumus here and there nak buat last prep before lebaran. Lagi pula semalam my family was having a "family barbeque party"..Penat tak boleh nak cakap. Tapi that tiredness seems fading away bila saat kami sekeluarga buat takbir malam tadi. Rasa macam eh? dah besar rupanya keluarga I..bila masa la agaknya bercambah jadi besar macam ni....huuu..

Well kemeriahan lagi terasa bila saat bermaaf-maafan pagi tadi. Like always, every year I akan tahan and control supaya I will not have a teary eyes. Konon-konon tough la tu kan...Bukan tak nak nangis tapi takut kalau dah start nangis nanti tak boleh nak berhenti...Berdrama pulak nanti lagi susah......gituu...ayat cover..pape jelah kan...

Lepas maaf-bermaafan, tibalah masa yang dinanti....duit raya session!!! Tahun ni tahun yang paling uhuk-uhuk~ Tak dapat duit raya!!!!!!! Chop..just dapat satu je..nasib dapat..beginilah nasib orang dah keje kan...sob..sob...Tapi.....takpe....yang paling best was bila anak-anak saudara beratur macam train nak duit raya dari auntie dieorang yang sorang ni..Dari yang besar sampai yang kecik..Yang kelakar si kecik-kecik tu...bila nak bagi duit raya dieorang cakap "Dah ada dah..." wah.....untung la kalau semua macam tu..satu angpau je dah cukup..tu yang rasa nak bagi sampai 4 angpau tu...huuu...

Lepas beraya sakan dengan family members, barulah bergerak ke rumah saudara mara. One thing bila raya ni is perut sangat suka la meragam.....boleh katakan almost every year meragam. Dah tu toilet kat rumah mak ni ada satu je...hah! jenuh la kau tunggu turn, amik nombor semata nak berak. Kalau rasa tak tahan sangat, kena start enjin...shoot ke rumah abang..nasib baik dekat. Memang kecoh la berebut toilet setiap tahun...Tapi tu yang seronok tu...Tak kira besar kecik, berebut nak memerut!!! Ahaks!!!

Oklah...jom layan sekeping dua gambar..

My family..dah besau rupenye..(chop, abang I sorang takde..jadi Mr. Photog)
The only duit raya for this year..Alhamdulillah.
Ok then. selamat hari raya semua. Minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau pernah terkasar bahasa, terkutuk, termengumpat, terkata...Maaf zahir dan batin. To all bloggers yang duduk area Melaka, meh la datang rumah..pintu pagau terbukak besau dan luas untuk korang semua. 

Oh ya, esok bakal nak datang!!! Weee~

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf zahir dan batin.

Hugs and kisses,
Cikmai

2 babbles:

j b r said...

mmg family ungu ni. :)
happy eid ul-fitr then

Akmar Amon said...

Family related to Barney...huahuahua..Happy eid ul-fitr!=)