Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

August 01, 2011

Hold dulu..

Hai semua. Salam Ramadhan. I just came back from 2nd day terawih. Alhamdulillah. What I love most about Ramadhan is the ibadah. Time ni la orang berlumba-lumba tambahkan saham akhirat. Tak ketinggalan juga I yang masih banyak kekurangan ni. Bukan selalu dapat solat sunat terawih ni. Time-time macam ni lah nak kejar. Bukan ke begitu kawan-kawan?

Oh ya ! I guess macam dah confirmed, insyaAllah..sukaaaaaa.. wee~ But sayang cakap next year is a long way to go. So everything from tempah baju, bakal suruh hold dulu. We need the exact date. Like I said, wait after raya okay... Dup dap dup dap...

Hari ni bakal ajak berbuka di rumah beliau..I refused. Well, I sangat segan okay nak berbuka di rumah beliau sebab mesti akan makan bersama all his family members. I mean ALL. Bila ALL haruslah ada abah beliau. Okay sangat malu. Memang before ni selalu makan kat rumah beliau but without his dad. Ada his mama je dan adik-adik. Oh ya, sayang saya punya mama adalah sangat cantik. *iklan* Huuuu...Tak dapat bayangkan kalau abah beliau ada sekali. Ingat lagi masa beliau konvo and after konvo, gi minum and I didn't say a word...segan punya pasal.....Nak cakap terima kasih uncle sebab hantar kat airport pun segan semacam. Cakap pun terketar-ketar. Adeyh~

So sekarang ni terfikir...macam mana nanti bila nak tut tut? Macam mana nak hilangkan rasa segan ni? Belum lagi dengan saudara-mara beliau. Saudara di Muar and nenek beliau di Muar I dah jumpa and like dah 2-3 times la..Tu pun time raya je...Yang lain? I seriously segan and malu sangat-sangat. Yelah, I ni banyak lagi kekurangan diri. Tu yang buat segan tu...Lagi pun mak selalu pesan, kita ni orang Melayu kena la jaga adab dan sopan santun. Dan I berpegang pada yang itu. 

Macam mana nak hilangkan rasa segan ni?

Hugs and kisses,
Cikmai.

2 babbles:

Fardilla Fawzi said...

Babe..jadi diri sendiri...=)

Bgs kalo ade segan tu dari org yg takda rasa segan and pakai langgar je adab sopan...huhu

Akmar Amon said...

Betul tu babe..jadi diri sendiri...tutur langkah, bicara dan adab sopan perlu dijaga...wlaupun i peramah tp i tetap ada rasa segan dlm diri ni...