Akmar loves Hafiz who loves Akmar

Daisypath Anniversary tickers

The greatest gift ever

Lilypie First Birthday tickers

FOLLOW MINE..I'LL FOLLOW YOURS!!

December 01, 2008

Saat Yang Mencemaskan

Assalamualaikum..

Yesterday went shopping with my sis at Sogo. Dalam perjalanan kami, my mom called and bagitau kami satu detik yang mencemaskan. My niece, Qistina (Qiqi), 2 tahun, telah menguncikan neneknya di dalam shower!!Berikut adalah perbualan antara my mom and Qiqi seperti yang di ceritakan..

Qiqi: Nenek mandi tak tunci (kunci) pintu..meh tatak (kakak) tuncitan(kuncikan)...
My mom: Buka pintu..nenek dah sudah mandi..
Qiqi:Tak boyeh(boleh)..
Qiqi tak boleh nak buka pintu tu sebab dia tak reti nak tarik selak pintu tu..dia pandai tolak je.
My mom: Pergi ambil handphone nenek kat dapur.
Qiqi: Tak dey (means takde)
Nasib baik ada Eng, si penjual ikan..My mom jerit minta tolong and then dia panjat pagar and bukakan pintu. Dan nasib baik pintu rumah tak kunci..just gate je kunci. Hampir sejam juga mak saya terkunci di dalam shower. Haih~ so funny! Nenek kena kunci dengan cucu yang baru berumur 2 tahun..Lagi satu, Qiqi suka simpan rokok atuk dia dalam peti sejuk. So bila my dad nak hisap rokok, dah sejuk dah jadinya. Qiqi ingat bila simpan dalam peti sejuk, rokok akan tahan lama..Hmm...Ada je keletah dia yang buatkan saya ketawa..
Oklah..saya nak berkemas ni..nak balik ke Melaka. So there will be no update at the meantime. Till then..Take care~

2 babbles:

dMasyri said...

hye akma..
so cute la ur niece..
hehehe!!!

akmar said...

Ha'ah..sangat cute!
ade je idea baru dia hari2..